Bademovo brašno

Brašno od organski uzgojenih badema

10,00 

Napravljeno od 100% organskih, fino mljevenih badema, ovo brašno bez glutena savršeno je za pečenje, kuhanje i dodavanje bogatog, orašastog okusa vašim omiljenim receptima. Idealno za pekare koji paze na zdravlje i one koji slijede bezglutensku, paleo ili keto dijetu, naše bademovo brašno prepuno je hranjivih tvari, uključujući zdrave masti, proteine ​​i vitamin E. Uzdignite svoje kulinarske kreacije ovim svestranim i prirodno ukusnim sastojkom.

SASTOJCI
100% bademovo brašno dobiveno mljevenjem badema nakon cijeđenja ulja / Nutritivne vrijednosti na 100g: Energetska vrijednost: 1776kJ/423kcal; Masti/od toga zasićene masne kiseline: 9,58g/1,1g; Ugljikohidrati/od toga šećeri: 43,85g/15,20g; Bjelančevine: 39,75g
UPOTREBA
Bademovo brašno za prehrambene svrhe.
KVALITETA
100% bademovo brašno dobiveno mljevenjem badema nakon cijeđenja ulja. Proizvedeno u Hrvatskoj na području Dalmacije.

Organska kvaliteta

100% PRIRODNO

HRVATSKI PROIZVOD

VEGANSKI PROIZVOD

EKOLOŠKI UZGOJ

Savjeti za primjenu

Bademovo brašno idealno je za sve ljubitelje bezglutenske prehrane, a prepuno je hranjivih tvari, uključujući zdrave masti, proteine ​​i vitamin E. U nastavku pronađite jednostavan recept za svima omiljene palačinke!

 

Palačinke od bademovog brašna

 

  • 250g organskog bademovog brašna
  • 3 jaja
  • 1/2 šalice mlijeka (ili bilo kojeg mlijeka po vašem izboru)
  • 1 žlica otopljenog maslaca (plus još za kuhanje)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica meda ili šećera
  • prstohvat soli

Pripremite tijesto: U zdjeli umutite jaja, mlijeko, otopljeni maslac, ekstrakt vanilije i med (ili šećer) dok ne postane glatko. Postupno dodajte bademovo brašno i sol, miješajući dok ne dobijete rijetku, glatku smjesu. Ostavite tijesto da odstoji oko 10 minuta.

Kuhajte palačinke: Zagrijte neprijanjajuću tavu na srednje jakoj vatri i lagano je premažite maslacem. Ulijte manju kutlaču tijesta u tavu, naginjući tavu da se tijesto rasporedi u tankom sloju. Pecite 1-2 minute, dok se rubovi ne počnu podizati, zatim okrenite i pecite drugu stranu dok ne porumene.

Posluživanje: palačinke poslužite tople, smotane ili presavijene, s tradicionalnim dodacima poput šećera u prahu, svježeg limunovog soka, voća, pekmeza ili otopljene čokolade.

Uživajte u slasnim i aromatičnim palačinkama od bademovog brašna!